Je kunt nu in standaardbrieven, papieren facturen en verwijzingen het logo van de praktijk tonen door <Gp.Logo> op te nemen in zo’n brief. Je kunt ook bijv. <Gp.Logo2> t/m <Gp.Logo5> opnemen, dan wordt het logo 2 t/m 5 maal kleiner.

Sommige praktijken ruimen de edifact-berichten niet op. Dat is toch echt raadzaam, anders mis je informatie. Je kunt bijv. de berichten over filetransfer gemakkelijk verwijderen in het snelmenu.
Verder wordt een bericht soms niet toegewezen aan een patiënt, omdat de patiënt in het bericht niet eenduidig gevonden kon worden. Dat betreft dan vaak passanten en/of tweelingen, maar het kan ook zijn dat de geboortedatum of naam in het bericht niet overeen komt of kwam met die in TransHis.


Je zult ze in zo’n geval zelf moeten koppelen, dat kan met de Zoek-knop. Dit is nu veel gemakkelijker gemaakt.
In het bericht zie je achter het kopje “Pid: ” de geboortedatum en een deel van een naam en soms ook het BSN. Soms zie je verder op in het bericht ook de naam en het BSN.
Wanneer je bij het tonen van een bericht op de Zoek-Knop drukt toont hij alle patiënten (dus ook passanten) met de genoemde geboortedatum die gemeld wordt achter “Pid: “. Selecteer dan de juiste patiënt en druk op Ok. Daarna is het bericht gekoppeld aan deze patiënt en kun je dit bericht verwerken.
Als je de juiste patiënt niet ziet, dan moet de geboortedatum fout zijn in of bericht of in His. Dan kan je nog proberen de juiste patiënt te vinden door anders te zoeken (bijv. op naam) en wanneer dat niet mogelijk is kun je veel anders doen dan het bericht verwijderen.
Bij het inlezen van edifact-berichten worden nu overigens ook automatisch meer berichten gekoppeld aan een patiënt.