Het Coronavirus verspreidt zich steeds verder over Nederland. We testen vanaf heden lang niet meer iedereen bij een vermoeden van het Coronavirus. Patiënten zijn verdacht voor het coronavirus bij hoesten of kortademigheid EN koorts of een koortsig gevoel (bij ouderen en immuungecompromiteerde patiënten).

Als deze patiënten bellen of een consult aangeboden krijgen, dan codeer je als diagnose R83 en ICD10-code U07.01 (2019-nCOV acute luchtweginfectie). Daarnaast vink je het vakje ‘Zeker’ uit als de diagnose NIET bevestigd is met een test. Zodra de diagnose WEL bevestigd is met een test, mag je het vakje ‘Zeker’ gewoon aangeklikt laten staan.

Je moet in deze barre tijden bij de telefonische afspraken kiezen voor een normaie duur om het als consult te declareren.
Denk er verder aan om de afspraken die klaar stonden voor de app om deze te verwijderen (dat gaat met Zoeken) en om ook de evt. automatische mailtjes naar de patiënten over afspraken uit te zetten.

Nieuwe deelnemers aan FaMe-net
Namens het FaMe-net bestuur en Orfeus heten wij jullie, assistentes en artsen van het gezondheidscentrum Lindenholt hartelijk welkom. Het zijn spannende tijden, zeker nu met de Corona drukte. Wij gaan er alles aan doen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dus schroom niet om te bellen of te mailen.
Een aantal onvolkomheden in de conversie wordt later opgepakt.
Ter ere van deze praktijk is de agenda danig aangepakt. Details volgens later.

Kees van Boven en Sibo Oskam